4-DAAGSE REIS PORTO!

Iedereen kent Porto van de gelijknamige veelgeprezen portwijn, maar wist je ook dat Porto, de tweede stad van Portugal, een belangrijke havenstad is met een veelzijdige geschiedenis en waarvan het oude centrum behoort tot het Unesco werelderfgoed?
Porto is een authentieke stad van een mysterieuze schoonheid, die je moet ondergaan. Je vindt er stranden, terrasjes, antieke trammetjes, azulejos (beschilderde tegels), traditionele waarden en innovatie en voor de fijnproevers heerlijke gerechten.

Van vrijdag 23 september tot en met maandag 26 september 2022 kan je er deel van uitmaken.

De personeelsvereniging biedt deze reis voor leden aan voor € 325 per persoon.
De prijs voor introducees en/of niet PV-leden is € 375. De prijzen zijn inclusief:

 • Vlucht Amsterdam – Porto op vrijdag 23 september 2022, vertrek 12.30 uur
 • 10 kg handbagage p.p.**
 • Transfer luchthaven – hotel en visa versa op de dag van vertrek.
 • 3 overnachtingen in een 2* hotel met ontbijtbuffet. De kamer is voorzien van airconditioning en een eigen badkamer*
 • Vlucht Porto- Amsterdam op maandag 26 september 2022, vertrek om 21.55 uur

*Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 120 euro (3 nachten).
** Voor extra ruimbagage 15 kg geldt een toeslag van € 42,00. 

Wat krijg je nog meer?

 • Op de dag van aankomst houden wij een panorama Citytour waarna ingecheckt kan worden in het hotel.
 • De zondag en de maandag zijn vrij besteedbaar
 • Op maandag vertrekken we omstreeks 18.00 uur voor de transfer naar de luchthaven.

Optioneel zijn de volgende excursies bij te boeken:

 • Op zaterdag wordt onder leiding van een gids met elektrische fietsen een tocht langs de highlights van Porto gereden. Deze activiteit is voor degene die daar zin in heeft en kost € 36,- euro per persoon. Vertrek om 10.00 uur en de fietstocht duurt ongeveer drie uur.
 • Op zaterdagmiddag is er een rondleiding in het Porthuis Taylor’s en kost € 16,- per persoon.

Voor beide optionele excursies geldt een minimale bezetting van 15 personen.
Voor de liefhebbers hebben wij een top tien bezienswaardigheden samengesteld die onderaan op deze pagina is in te zien.

Aanmelden
Heb je er zin in gekregen, meld je dan aan! Er kunnen 45 personen mee. Meld je snel aan, want vol=vol!
Meld je nu aan door het invullen van het aanmeldformulier.
We vragen bij aanmelding een aanbetaling van € 175,- per persoon. Je ontvangt hiervoor een betalingsverzoek.

Ons Huishoudelijk Reglement bepaalt dat de aanmelding voor deze reis pas definitief is als de verschuldigde aanbetaling is ontvangen. Bij annuleren na 15 april 2022, worden de werkelijke kosten van de activiteit bij de betreffende persoon in rekening gebracht. Denk daarom ook aan het afsluiten van een annulerings- of reisverzekering.

Porto

Top 10 bezienswaardigheden

 1. Igreja da Sé
  De kathedraal (Sé) van Porto ligt op de hoogste heuvel van de stad en lijkt op een vesting. Deze kerk was dan ook een symbool van het katholieke verzet tegen de islamitische Moren. De Sé stamt uit de 12e en 13e eeuw maar tot in de 19e eeuw zijn er delen aan toegevoegd of veranderd, waardoor het geheel een interessante mix van bouwstijlen is.
 1. Ribeira
  Ribeira is het oude centrum van Porto dat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Steile nauwe straatjes, karakteristieke huizen, veel leven en overal wasgoed. De strook langs de Douro is ’s avonds het centrum van het uitgaansleven.
 1. Jardins do Palácio de Cristal
  Het groene hart van Porto is het prachtige park Jardins do Palácio de Cristal’. In het park staat een bijzonder vormgegeven ‘Crystal Palace’. Dit koepelvormig paleis bestaat voornamelijk uit glas en ijzer. Er worden veelal concerten en sportevenementen gehouden. Verder vind je in het park een romantisch museum, bibliotheek, restaurant en een fraai meer.
 1. Igreja de São Fransisco
  Deze kerk is vooral beroemd om het uitbundige houtsnijwerk in het interieur, ingelegd met bladgoud (in totaal meer dan 200 kilo goud). De sobere Franciscanen waren zo verbolgen over deze rijke decoraties dat de kerk als gebedshuis werd gesloten.
 1. Ponte Dom
  De imposante stalen brug over de Douro is het symbool van Porto. Gebouwd door een Belgische leerling van Gustave Eiffel houdt deze brug al meer dan 120 jaar stand. Wilt u niet al te veel klimmen, neem dan de metro die over het bovenste dek rijdt.
 1. Igreja e Torre dos Clérigos
  De klokkentoren van de Igreja dos Clérigos steekt hoog boven Porto uit en is evenzeer een symbool van de stad als de Dom Luís brug. Om boven te komen moet u 225 trappen beklimmen, maar u heeft een schitterend uitzicht over Porto en omgeving.
 1. Maria Pia-brug: prachtig uitzicht op Porto
  Inmiddels is de Maria Pia-brug tussen Porto en Vila Nova de Gaia niet meer in gebruik. De spoorbrug, vernoemd naar de Portugese koningin Maria Pia, is vroeger vooral gebruikt om Port per trein te vervoeren. Het was tevens het eerste ontwerp van Gustav Eiffel. Sinds 1991 is de brug vervangen door de São João brug. Met een boottocht zijn de bruggen nog beter te bewonderen. Het uitzicht op Porto is vanaf het water schitterend te zien.
 1. Casa de Chá da Boa Nova Leça da Palmeira
  Een restaurant op een wel zeer bijzondere locatie is ‘Casa de Chá da Boa Nova’. Vertaald betekend het ‘theehuis van het goede nieuws’. Wie van bijzondere architectuur en een mooi uitzicht houdt, moet hier in het restaurant gaan eten. De architect Alvaro Siza Vieira heeft dit bijzondere bouwwerk ontworpen bovenop de kliffen van Leça da Palmeira. Naast Casa de Chá da Boa Nova is een vuurtoren en kapel.
 1. Palácio da Bolsa
  Het Beurspaleis van Porto laat zien hoe belangrijk de handel was in de 19e eeuw. Het hoogtepunt is de Arabische Zaal die is ontworpen naar het voorbeeld van het Moorse Alhambra in Granada.
 1. Vila Nova de Gaia
  Deze kustplaats tegenover de stad Porto is verantwoordelijk voor de wereldwijde levering van de beroemde Portwijnen. Al sinds de 17e eeuw wordt dit lekkernij gemaakt in de stad Porto. De kloosterkerk Serra do Pilar uit de 16e eeuw biedt je een schitterend uitzicht over de stad Porto en de rivier de Duoro. In de kelder van deze kloosterkerk zijn verschillende soorten port te proeven. De meest bekende port is die van Sandeman, welke is opgericht in 1790

Portwijn
De druiven voor de Portwijn groeien in de Dourovallei, maar de rijping gebeurt nog steeds in de stad, of beter gezegd in Gaia, aan de overkant van de Douro. Een bezoek aan de wijnkelders wordt natuurlijk besloten met het drinken van een glaasje port.

.