Beste collega’s,

Goed nieuws, over een paar weken gaat de Tour de France weer van start. Dit keer vanuit Kopenhagen en gelukkig net als vorig jaar in juli.

Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 24 juli worden we weer ondergedompeld in een combi van ‘ontdek je plekje’ in la Douce France en de hectiek van demarrages, valpartijen, klimgeiten, massasprints, waaiers, wandeletappes en klassementen tussen Seeland (DK) en Parijs.  Ook dit jaar hebben we een Tour de Delfland pool, waaraan Delflanders en hun familie of vrienden kunnen deelnemen. Echter door enkele organisatorische uitdagingen, de wedstrijdleiding is helaas een groot deel van de tour niet aanwezig, doen we het dit jaar anders.
Dit jaar doen we mee via een online tourspel via www.tourploeg.nl, waarbij al het administratieve werk vrijwel automatisch wordt geregeld.

Als je mee wil doen, stuur dan een mail naar ggelling@hhdelfland.nl, dan krijg je een link of uitnodiging voor de tourpool (Tour de Delfland ’22). Voor niet Delflanders geef in de mail ook aan via welke Delflander je meedoet.

De spelreglementen van de Tourpool zijn op de bovenstaande site vermeld. Je team bestaat dit jaar uit 12 renners. Gedurende de Tour worden op deze site elke dag de nieuwe uitslagen en klassementen gepubliceerd. Er zijn prijzen voor de dagwinnaars en de top van het eindklassement. Natuurlijk zijn we ook benieuwd wie dit jaar de rode lantaarn gaat winnen. Het prijzengeld is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Uitgangspunt is dat al het inleggeld wordt uitgekeerd aan de deelnemers. Indien er op één dag meerdere dagwinnaars zijn, zal loting uitwijzen wie de dagprijs ontvangt.

In deze pool zijn er geen berg-  en sprintklassementen. Dus daarin geen geldprijzen. Om de bijbehorende wisselbekers toch uit te kunnen reiken, zullen we na de tour bekend maken wie het best heeft gescoord in de bergetappes en de etappes met een massasprint. Voor de teamwisselbeker is helaas ook geen klassement. Ook hiervoor geldt dat we die beker wel graag willen uitreiken. Daarom kan je bij de aanvraag tot inschrijving aangeven met wie en onder welke teamnaam je samen in 1 team gaat meespelen. De teamwisselbeker gaat naar het team met de hoogste gemiddelde score. Ook dit zullen we aan het eind van de tour bekend maken.   

Zoals jullie gewend zijn zal elke dag weer een verslag worden gedeeld over de die dag verreden etappe. Ook dit jaar nemen onze razende reporters Joris van Erve, Jan-Kees van Es, Michiel van der Lugt en Hugo Vreugdenhil jullie weer mee in het wel en wee van de renners in de Tour en de hoogte- en de dieptepunten van de etappes.    

De inleg bedraagt 4 euro per inschrijving. Er is geen onderscheid tussen PV- en niet PVleden. De PV zorgt voor de kosten van de organisatie, prijsuitreiking en de borrel.
Maak je inschrijfgeld over op IBAN: NL 21 INGB 0003 5012 45 ten name van de Personeelsvereniging Delfland onder vermelding van Tour2022. Contante betaling is niet mogelijk.
Er is één inschrijving per emailadres mogelijk. Familieleden of andere relaties dienen zich onder een eigen emailadres in te schrijven. Eventuele geldprijzen die door hen worden gewonnen, worden overigens uitgereikt aan de Delflander aan wie ze gerelateerd zijn.   

Zoals het er nu uitziet kunnen we na de zomer weer eens een traditionele prijsuitreiking organiseren. Dan zullen we ook aandacht besteden aan de winnaars van vorige 2 jaren, aangezien de uitreikingen destijds vanwege Corona niet door konden gaan. Deze prijsuitreiking en de loting van de dagprijzen vindt plaats op een nader te bepalen datum en locatie.

Deelname aanvragen kan tot uiterlijk donderdag 30 juni 24:00 uur. Inschrijven van je team kan tot uiterlijk vrijdag 1 juli 12.00 uur.

Heb je nog vragen, of ondervind je problemen bij het invullen van de tourpool, mail ons dan vóór sluitingstijd of neem contact op met ons via:

E-mail:ggelling@hhdelfland.nl of jvanes@hhdelfland.nl
Telefoon:  06-4661 69 81 (Gerjon Gelling)